About

A Norwegian bio can be found below:

Aksel profilbilde

Foto: Matthis Kleeb Solheim

I am a PhD fellow in philosophy, working on topics in applied ethics. I am affiliated with the project “What should not be bought and sold?“, funded by the SAMKUL scheme of the Research Council of Norway.

This spring (2019) I am a visiting student at the Oxford Uehiro Centre for Practical Ethics at the University of Oxford and here I’m working on the ethical limits of markets, the ethics of emergencies, methods in applied ethics, and sex selection. In the fall (2019) I will be affiliated with Harvard’s Department of Government as a Visiting Fellow on a Fulbright scholarship, with Michael Sandel as my academic supervisor.

When I am not writing academic papers, I involve myself in the public debate about difficult ethical issues, such as selective abortion, markets in contested commodities and vegetarianism. I’m a regular contributor to the Norwegian daily Dagbladet. You can find my writings (in Norwegian) here.

The podcast Moralistene is a part of this exercise. On this podcast Ole Martin Moen and I discuss ethical issues of relevance for the wider public, and interview prominent philosophers like Peter Singer and Helga Varden. I hope you like it.

This blog is mostly a place to put my other writings.

Norsk bio:

Jeg ble født i Oslo i 1987, er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo med et lite sidesprang ved University of Minnesota. Jeg jobber for tiden med en doktorgrad i filosofi ved Universitetet i Oslo, tilknyttet prosjektet “What should not be bought and sold?“.

Tidligere har jeg arbeidet i Dagbladets lederavdeling som lederskribent og kommentator. Jeg er fortsatt sakprosaanmelder og fast helgekommentator i Dagbladet.

Jeg blogger også i blant på filosofibloggen Moralistene. Vi har også en podcast jeg håper du vil sjekke ut og abonnere på.

Jeg er også ordstyrer og foredragsholder. Bare ta kontakt hvis det skulle være aktuelt.

Jeg har tidligere utgitt boka Tilbake til Politikken: Hvordan Arbeiderpartiet igjen skal bli folkets parti i slutten av april 2014 på Kagge forlag og antologien Global Citizen på Sense Publishers i starten av desember samme år. I 2016 var jeg medforfatter av boka Makteliten: 252 kvinner og menn som styrer Norge, som ble gitt ut på Kagge forlag. For tiden arbeider jeg på et Fritt Ord-støttet bokprosjekt sammen med filosof Ole Martin Moen om aktiv dødshjelp.

Jeg skriver nok likevel absolutt mest på Twitter og Facebook. Her er du velkommen til å følge med.

Tidligere har jeg vært leder av både tankesmien Progressiv og Studentparlamentet ved UiO. Jeg har også et opphold som trainee i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og som «analytiker» på partikontoret bak meg, samt to år som politisk rådgiver og redaktør i Store norske leksikon.

Denne bloggen har i alle fall to formål. Den er for det første et arkiv: en samling av de tekster jeg har skrevet og eventuelle opptredener jeg har gjort. Dernest inviterer jeg deg som leser til å gjøre den til et sted for debatt.

Hvis du vil lese mer så har jeg samlet noen portrettintervjuer her:

3 responses to “About

  1. Glenn Tommy

    Jeg ville bare gi deg en tilbakemelding om at ikke jeg synes at du er en nevemagnet. I bakvendtland. Åj åj åj. Ikke under noen omstendigheter takk ja til et møte med Martin Schanche.

  2. Hva skjedde med tankesmien Progressiv? Hvor kan jeg finne tekster som ble produsert der?

  3. Spørsmål til Aksel Braanen Sterre: Kjenner du noen med Downs eller en annen form for utviklingshemming?

    Dine argumenter er veldig teoretiske, men sånn er ikke det virkelige livet. Vi tenker med hodet, men lever med hjertet. Våg å bli venn med en med Downs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s